VG_Standaard_Vlaggen_Header_landingspagina

AUTOMAATBAK SPOELEN

Wij beschikken over een uiterst moderne spoelmachine voor de automaatbak. Een moderne auto kan lang rijden, de meeste wagens halen met groot gemak 300.000 km, dat weet inmiddels iedereen, maar niet iedereen weet of beseft dat de automatische versnellingsbak regelmatig gespoeld moet worden.

De vervuiling die optreedt door het vele rijden en stadsverkeer vervuilt de ATF vloeistof in de automatische versnellingsbak. De nieuwe ATF vloeistof is helder rood en de vervuilde is zwart van het slijpsel, voordat de 60.000 km is bereikt zullen in de vloeistof reeds een flink deel van de oorspronkelijke viscositeit en additieven tegen slijtage etc. verloren zijn gegaan. Het is raadzaam om de bak uiterlijk elke 60.000 kilometer volledig dynamisch te spoelen, net zo lang dat alle zwarte,vervuilde vloeistof uit de bak, oliekoeler en omvormer verdwenen is, en de ATF vloeistof weer helder rood is.

U merkt meteen dat na de dynamische spoeling de bak weer soepel en als nieuw zal schakelen en u weer vele duizenden kilometers kunt gaat genieten van uw auto.